Saltar a continguts

CORAL INFANTIL "NOVA CERVERA"

Navegació

Menú principal

La nostra entitat

  

La Coral Infantil Nova Cervera és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el febrer de 1971, vinculada a les activitats de la parròquia de Cervera. Fou creada i fundada per Pilar Costafreda, essent vicari de Cervera Josep Franquet, i impulsada per un grup de pares i mares que veien en el cant coral infantil una eina d'educació musical i de reivindicació nacional.

Més tard s'incorporà a la direcció Narcís Saladrigues, al que seguí Jaume Vilardell, que en foren uns dels seus principals impulsors i animadors. L'esforç d’un equip de persones responsables que dedicaren esforç i temps en la sensibilització d’infants va fer que s’anés consolidant tota una cultura musical.

L’any 1973 la Coral Infantil va entrar a formar part del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) i ha participat des d’aleshores en totes les activitats que aquest organitza, com ara les conegudes trobades territorials de corals infantils “Juguem Cantant” (pels cantaires més menuts) o bé actes més multitudinaris com han estat les trobades de corals de tot Catalunya al Palau Sant Jordi, el pavelló d’esports de Badalona, o a l’Auditori de Barcelona, i els intercanvis amb altres corals (activitats enfocades per mitjans i grans). L’entitat també és membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Moltes d’aquestes activitats han permès mostrar els cants dels nostres grups i dels nostres cantaires arreu de Catalunya, els Països Catalans, l'Estat Espanyol o Europa... També cal dir que sota l’organització del SCIC la Coral Nova Cervera ha enregistrat diverses cantates.

La Coral Infantil Nova Cervera ha estat l’origen de dues entitats corals cerverines: el Cor Kódaly, creat l'any 1994, format per noies de 16 a 20 anys, actualment inactiu; i la Coral Ginesta, fundada l’any 1977, formada en l’actualitat per més d’una quarantena de cantaires adults. La Coral Infantil, juntament amb la Coral Ginesta i la Coral Lacetània –de gent gran–, formen l’Agrupació Coral de Cervera.

Són actes habituals del calendari coral anual el Concert de Nadal –organitzat per l’Agrupació Coral–, la cantada de Caramelles i el Concert Final de Curs.

L’organització de la Coral està a càrrec de l’equip de directores –format per una desena de voluntàries amb una excel·lent formació musical, bona part ex-cantaires de la Coral–, que compta amb el suport de la Junta de mares i pares.

Actualment, la Coral Infantil Nova Cervera compta amb més de cent quaranta cantaires, repartits en cinc grups d’edat: els Escatxics (3 i 4 anys), els Barrufets (4 i 5 anys), els Petits (6 i 7 anys), els Mitjans (8 i 9 anys) i els Grans (de 10 a 18 anys).